Spune Maica Tereza:

Standard

”Singuratatea si sentimentul de a nu fi dorit de cineva reprezinta cea mai teribila  saracie”

Anunțuri

3 răspunsuri »

 1. Singuratatea este pretul pe care trebuie sa-l platim pentru ca ne-am nascut in aceasta perioada moderna,atat de plina de libertate,de independenta si de propriul nostru egoism.
  Dar nu se putea plange de singuratate o persoana ca Maica Tereza ,caci nu se poate plange de singuratate cel ce este insotit de ganduri nobile si virtutea cea mai mare este de a continua sa iubesti ,pur, ramanand dea pururea singur.
  Insa este avantajul singuraticului de a-si permite a pleca la drum cand el decice;cel ce este insotit va trebui sa astepte pana cand ceilalti sunt gata de plecare si poate fi mult timp pana cand vor porni la drum.
  „Sa fii nedorit, neiubit, neingrijit, uitat de toata lumea cred ca e o foame mai mare, o saracie mai mare decat a celora care nu au ce sa manance. „(Maica Tereza)

 2. @Santos:
  1.Singuratatea este pretul pe care il platim din propria vointa(alegere) si nu pentru ca ”trebuie”.Deasemenea perioada moderna tot noi am construit-o,lasand valorile morale sa se degradeze,lucru care se intampla SI in singuratate.
  2.Adevarat,aici sunt de acord,cine iubeste neconditionat nu se poate plange de singuratate,dar singurul ”privilegiat” care a fost inzestrat cu aceasta calitate a fost doar Isus.
  3.Uneori din vanator…devii vanat…

 3. Singurătatea nu este un preţ, singurătatea este de fapt condiţia umană prin excelenţă, ne naştem singuri, murim singuri oricâte persoane ar fi în jurul nostru, suntem în ultimă instanţă singuri: în faţa vieţii, în faţa durerii, în faţa morţii.
  Singurătatea este luxul celor care au înţeles că cuvintele au fost date omului ca să-şi ascundă gândurile. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s