Agresivitatea verbala/fizica

Standard

Dat fiind faptul ca ”am batut campii” suficient incat sa ajung la granita dintre plictiseala si ridicol, sa trecem si la lucruri mai serioase.

Ma ‘pierd’ in fata cuvintelor dure, a manifestarilor triviale; si nu de putine ori mi-a fost dat sa fiu pusa pe scena lor. Uneori in locuri in care nici nu ai fi gandit ca pot exista persoane al caror limbaj sau comportament sa ascunda asemenea ‘forme’ de exprimare. Spre exemplu , in biserica; dar trec peste… pentru ca vreau sa expun o alta idee.

Consider ca limbajul vulgar sau manifestarile dure provin din lipsa de educatie spirituala, din lipsa de intelepciune. Stiinta psihologiei spune ca este bine sa ”defulezi”, sa dai liber sentimentelor interioare negative, ca e bine sa optezi pentru a fi extrovertit. Cred insa ca”reteta psihologiei moderne” este falsa.

Am admirat intotdeauna persoanele care isi pot pastra cumpatul , chiar si in cele mai critice situatii, pe cei care au pastrat controlul asupra situatiei in sine si a propriei persoane. Lipsa controlului il face vulnerabil psihologic pe om, facandu-l sa uite de el si sa se lanseze in starea de furie pe care o traieste. Aceasta energie malefica il impinge sa explodeze intr-un tiraj de cuvinte urate sau si mai grav intr-o inlantuire de fapte rele, energie ce distruge de fapt sentimentele de iubire si de generozitate.

Asadar consider ca o prima diferenta intre un om obisnuit si un intelept este aceea ca , in timp ce primul da ”frau-liber”, adeseori fara discernamant, tendintelor interioare haotice si distructive, inteleptul nu va actiona NICIODATA in acest fel, CULTIVANDU-SI IN PERMANENTA RABDAREA, dand dovada de o mare stapanire de sine, iar aici tin sa specific ca prin asta se intelege mentinerea controlului asupra unor porniri si impulsuri negative.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s