Poţi obosi aşteptând?

Standard

DA. De o mie de ori, da. Oboseşti mai ales atunci când aştepţi un miracol. Atunci când aştepţi ca ceva/cineva să apară în viaţa ta şi sa te scoată din mlaştina în care te afunzi cu fiecare zi trecută şi irosită în rutina zilnică şi atât de…  firească. Şi aştepţi… pâna când într-o bună zi ai marea revelaţie că nimeni nu va veni să-ţi întindă o mâna,  pentru simplul fapt că şi mocirla lor este la fel de adânca şi anostă ca şi a ta – şi evident din care şi-ar dori şi ei să iasă, la rândul lor  fiind însă la fel de neputincioşi ca şi tine.

Şi atunci recurgi la strategii auxiliare, scoţi asul din mânecă într-o confruntare disperată, pe viaţă şi pe moarte, cu NEBUNIA. Încerci să epatezi, contrariindu-ţi prietenii, colegii de servici, rudele, etc prin felul de a te îmbraca, de a conversa, transformând nefirescul lor in firescul tău, ieşind din tiparele în care ai fost cunoscut. Nu vrei decât un singur lucru: să-ţi faci auzit glasul sufletului muribund. Nu este relevant faptul că cei mai mulţi din jurul tău nu ştiu” cu ce se manâncă”, toţi vor începe să emită păreri, ipoteze, într+un final diagnosticându-te: ”SĂRACA”! Şi ilar este faptul că Ea  a ieşit învingătoare, fără să fi depus niciun efort; Tu ai fost cea care ai vrut să ştii, să cunoşti, să înţelegi totul, să dai un sens vieţii, să găseşti răspunsuri la întrebări rostite si nerostite.

Ce poţi face? Mai nimic… eventual îţi tai rădăcinile, cauţi (deşi e foarte posibil să nu mai găseşti) o cursă pe undeva, unde să te înscrii la Maratonul Vieţii tale (mă rog, la ce a mai rămas din ea) şi la finalul căreia cu siguranţă vei ajunge cu  muuuult mai odihnită…

Anunțuri

6 răspunsuri »

 1. Asteptatul nu e bun. La Maratonul vietii nu e timp de asteptat sa te scoata altii din noroi. Tine de fiecare sa-si invinga lenea si inertia si sa alerge.

 2. @Nicholas,asa este :).Perseverenta e mama succesului!
  @Nic,ma bucur ca mai dai cate un semn de viata din cand in cand.
  Aproposito!
  Ce mai zice Kant?
  😀

 3. p.s.
  Perfect adevarat ,Nic.Doar in tine vei gasi ‘salvarea’.Trebuie totusi sa ai o sursa de unde sa te ‘incarci’ si am ajuns la concluzia ca singura ‘sursa’ sigura si care va fi mereu acolo pentru tine este Dumnezeu.

 4. Imi tin „proiectul” deocamdata intr-un cerc mai restrans. O sa dea el pe-afara la un moment dat si-atunci o sa apara si pe blog! 🙂
  Tocmai Kant zice ca lenea ne tine sub papuc de nu stim ce-i cu noi :). Iar salvarea trebuie sa fie individuala si pe masura fiecaruia. ca tu ai gasit-o si ai gasit-o in Dumnezeu este superb dar as inclina sa cred ca nu e singura optiune posibila.

 5. @Desigur,Nic,fiecare isi poate crea o ”sursa de energie pozitiva” in functie de nevoile sau dorintele sale.Doar ca eu le consider( mai mult sau mai putin) …trecatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s