Premiile BAFTA

Standard

Premiile Bafta sunt considerate echivalentul Oscarurilor în Marea Britanie. Ceremonia de decernare a acestor distincţii a avut loc duminică seara, la Royal Opera House din Londra.

Drama de  război The Hurt Locker regizată de Kathryn Bigelow, fosta soţie a lui James Cameron, este marele câştigător al British Academy Film Awards (BAFTA) 2010. A câştigat  şase premii, inclusiv distincţia de Cea mai buna peliculă. „Înseamnă foarte mult pentru mine că acest film pare să fi sensibilizat inimile şi minţile oamenilor” a spus Bigelow.

În schimb, filmul Avatar, cu cele mai mari încasări din toate timpurile, a primit doar două distincţii, pentru efecte speciale şi design de producţie.

Ambele producţii fuseseră nominalizate la câte opt categorii ceea ce înseamnă ca vor merge umăr la umăr în competiţia pentru Oscar de luna viitoare. Fiecare dintre pelicule are nouă nominalizări la Oscar.

The Hurt Locker a mai obţinut şi premiul pentru Cel mai bun scenariu original, precum şi premiile pentru sunet, montaj şi imagine. Filmul este povestea unor soldaţi genişti americani care  trebuie să supravieţuiască în Irak  într-un oraş în care orice localnic este un potenţial duşman şi orice obiect o potenţială bombă.

Sâmbătă, filmul fusese recompensat de Sindicatul american al scenariştilor cu premiul pentru Cel mai bun scenariu original.

Colin Firth a primit premiul Bafta pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din A Single Man.

Carey Mulligan a fost desemnată Cea mai buna actriţă, pentru interpretarea din An Education.

Cei mai buni actori în rol secundar au fost aleşi Christoph Waltz din Inglourious Basterds şi Mo’Nique din pelicula Precious.

Cel mai bun film britanic a fost desemnat Fish Tank, drama unei tinere a cărei viaţă este dată peste cap când mama sa aduce acasă un nou iubit.

Toată lista câştigătorilor aici

The Hurt Locker (trailer)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s