Alegeri

Standard

O povestioară simpluţă (aparent),  dar care mi-a plăcut mult aşa că mă grăbesc să vi-o împărtăşesc.

”Un soldat , înainte de a pleca pe front, s-a dus la bibliotecă şi a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea, care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decât cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de către persoana care scrisese comentariile. Aşa că numele şi adresa ei erau scrise pe carte. Plecat pe front, a decis să-i scrie acestei doamne. I-a spus cât de mult l-a impresionat cartea şi ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cărţii. Şi ea i-a scris înapoi.

Aşa au început să corespondeze şi, cu cât îşi scriau, relatia lor devenea din ce în ce mai puternică. Într-una din scrisori, el i-a scris şi a rugat-o să-i trimita o fotografie. Ea i-a spus că dacă se simte apropiat de ea şi dacă dragostea lui este adevarată, nu va conta cum arată. Aşa că nu i-a trimis nicio fotografie.

Când s-a terminat războiul şi el s-a întors în ţară, şi-au dat întâlnire într-un oraş apropiat,  în gară. Ca să se recunoască, ea l-a rugat să ţină cartea în mână, iar ea va avea un trandafir. Aşa că în acea zi, într-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte în mână căuta o femeie cu un trandafir. Vă daţi seama ce aşteptări avea? Era pe punctul de a-şi găsi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o văzuse niciodată. Aşteptând, a văzut o fată superbă, îmbracată într-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat către el şi… era minunată. Era dincolo de orice imaginaţie; dar  s-a uitat şi a văzut că ea nu avea niciun trandafir. Lângă el s-a oprit o doamnă în vârstă. Avea un trandafir în mână. Vă puteţi imagina? Tânăra superbă şi doamna ( care nu arăta foarte bine, dar cu un trandafir în mână)… Nu era frumoasă, chiar destul de urâtă şi îmbătrânită. Voi ce aţi fi ales? Persoanei cu trandafirul îi ştia sufletul, de care se şi îndrăgostise. Aşa că s-a îndreptat spre doamna urâta , în timp ce tânara frumoasă s-a oprit la câţiva paşi de el, l-a privit şi l-a întrebat:

”– Vii cu mine, soldat?”

Inima lui era sfâşiată. Decizii. Alegeri. S-a gândit un minut. În timp ce tânara se îndepărta de el, ceva l-a determinat să aleagă;  şi-a continut drumul către persoana în vârstă care ţinea trandafirul în mână, s-a apropiat de ea  şi a invitat-o la cină. Aceasta însă i-a spus:

”–  Nu ştiu ce se întâmplă aici, dar tânăra îmbrăcată în verde, care tocmai a trecut pe lânga tine, m-a rugat să ţin în mână acest trandafir şi mi-a spus că, dacă vei veni la mine, să-ţi spun că te aşteaptă la restaurant…”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s