Vă regăsiţi în descriere, ‘fecioarelor’ ? :)

Standard

Femeia din zodia Fecioarei

”Iti inchipui femeia din zodia Fecioarei ca pe o creatura virginala, pura ca zapada neatinsa? Iluziile tale sint pe cale de a fi spulberate. Nu e deloc o nimfa in tunica diafana, ingenunchind linga izvor.

O astfel de femeie isi poate parasi sotul pentru un barbat pe care l-a cunoscut pe malul vreunui ocean indepartat, poate naste copilul iubitului ei fara sa fie casatorita cu el si poate infrunta lumea ostila cu fruntea sus. Sint multe de invatat despre acest simbol vulnerabil si fragil al feminitatii nepatate. In primul rind, coloana ei vertebrala e facuta din otel inoxidabil.

E adevarat ca e fundamental timida. Fara indoiala. Fecioarele nu se catara pe ladite de lemn ca sa tina discursuri inflacarate, agresive, inflacarate, nu sint arestate pentru conducere sub influenta alcoolului si daca gasesti vreuna care sa joace intr-un spectacol burlesc, fa-ti o cruce mare! Dar e putin probabil. Dar o femeie din Fecioara e, totusi, o femeie. Are toate vicleniile si armele necesare, inclusiv hotarirea de a-si cauta fericirea, oriunde s-ar afla aceasta. Daca pe acest drum se intimpla sa dea peste ceva spini, nu va lesina si nici nu va striga dupa ajutor.

Cind auzi de o nativa care a indignat societatea pentru ca i-a incalcat legile, citeste printre rinduri. Mintea ei e fundamental curata, pura, ca si iubirea adevarata, singurul fel de iubire pe care-l va accepta. Va escalada cel mai inalt munte si va traversa oceane furtunoase doar in galosi si jacheta o data stirnit spiritul ei mercurian, fapt ce poate schimba profund acea imagine feciorelnica, fragila a ei. O Fecioara care isi da seama ca mariajul ei e imperfect si gaseste o iubire care i se pare fara cusur, nu va ezita sa taie legaturile vechi. Cind va folosi cutitul va fi la fel de calma si precisa ca un chirurg. Oricit ar detesta sa rupa legaturile de familie, ea detesta si mai mult ipocrizia.

O data ce a vazut ca o iubire e adevarata si ideala, puritatea conceptului ei despre o legatura sentimentala e mai presus de orice document legal din lume. Ea e singura femeie din zodiac care poate fi mortal de practica si divin de romantica in acelasi timp. Acea aventura romantica petrecuta la malul unui ocean indepartat poate parea superficiala si imorala. de fapt, e un exemplu previzibil de fecioara care se comporta cum ii dicteaza firea atunci cind ajunge intr-o situatie dificila. Va agoniza de rusine din cauza condamnarii din partea societatii in cazul unei astfel de legaturi ilicite, dar aceasta nu ii va schimba cursul actiunilor, asa cum nu va schimba nici puritatea motivelor acestei femei. Iubirea unei Fecioare poate arde cu o asemenea incandescenta, incit sa faca de ris pasiunea altor zodii prin intensitatea si hotarirea ei. Insa aprinderea acestui foc poate dura citva timp.

Trebuie sa recunosc faptul ca aspectul fizic, animalic al iubirii poate fi oarecum diminuat la femeia tipica din Fecioara, dar ea are o calitate misterioasa, tacuta ai rabdatoare, iar „pasiunea spiritului” este un substitut extrem de satisfacator pentru barbatii care prefera delicatetea intr-o relatie amoroasa.

Nativa e o perfectionista, dar asta nu inseamna ca ea e perfecta. Are si ea trasaturile ei negative si acestea pot pune omul la grele incercari. In primul rind, aceste femei au convingerea nestramutata ca nimeni nu poate face lucrurile atit de ordonat si eficient ca ele. Ceea ce te scoate din minti e faptul ca, de obicei, au dreptate! In plus, tin enorm la promptitudine. Ai facut vreodata o Fecioara sa te astepte la o inrilnire? Cind e suparata sau prost dispusa, nu va face scene furtunoase si nici nu-ti va da cu sticle in cap, dar poate fi o adevarata scorpie plina de venin cind o enervezi. Poti sa te astepti linistit sa te faca cu ou si cu otet fara menajamente. Du-i flori, recunoaste ca ai gresit si nu o contrazice. Nu vei rezolva nimic, caci intr-o cearta cu o Fecioara nu ai cum sa cistigi. Pamintul e elementul ei, asa ca apreciaza creatiile naturii. Prin urmare, florile o vor mai imblinzi. Cit despre scuze, fii scurt si sincer. Fecioara nu e deloc proasta. Mintea ei limpede va descoperi imediat o minciuna elaborata, chiar si spusa de cel mai rafinat orator, si va vedea si cea mai mica pata de ruj de pe gulerul camasii tale. O fi ea o minte pura, dar categoric nu e naiva.

Nu vreau sa spun ca-ti va perchezitiona cosul cu rufe murdare, cel putin nu pina la casatorie. Dupa aceea, rufele vor fi in casa ei si ea nu se va mai simti atit de vinovata cind le va studia.

Aceasta femeie are un blocaj mintal cind e vorba sa recunoasca faptul ca a gresit, asa ca ai face bine sa-ti asumi vinovatia din start. Oricit de tare te-ar irita acest lucru, de cele mai multe ori ea va avea dreptate. Asa ca, de ce sa te opui? Cind reusesti sa o aduci din nou la starea ei normala, e o fiinta atit de incintatoare incit nu va mai conta cine a cistigat cearta.

Daca orgoliul tau masculin poate sa suporte, nu ti-ar strica sa o consulti in problemele financiare sau sa o lasi pe ea sa administreze bugetul. E concisa si practica si va descoperi cele mai mic erori, pe care nici un expert contabil nu le-ar detecta imediat. Asta doar in cazul in care harta ei natala nu are influente puternice din alte parti sau nu are un ascendent impulsiv.

Revizuieste-ti manierele si gramatica daca ai o iubita din Fecioara. Nu va suporta greselile de limbaj, injuraturile sau faptul ca bei apa din castronelul pentru spalat pe miini. Nu mesteca telina linga urevhea ei si nu comanda un pui fript intreg. E destul de greu sa-l maninci elegant in fata ei. Mai bine spune-i chelnerului sa-ti aduca snitel de piept dezosat, e mai sigur. Nici cu imbracamintea neglijenta nu vei avea mare trecere in fata ei. Daca te-ai indragostit de o fecioara, resemneaza-te sa te barbieresti si sa faci dus de doua ori pe zi. Da-ti cu after shave, aranjeaza-ti parul, pune-ti o camasa curata, ai grija cum te comporti si lustruieste-ti pantofii inainte sa pornesti la cucerirea acestei fete. ªi uite un pont foarte valoros: data viitoare cind intirzii, prefa-te ca nu-ti dai seama cit e ceasul. Intra pe usa ei furios. cind te intreaba ce s-a intimplat, spune-i ca biblioteca aceea nenorocita, afurisita (mai urit de-atit sa nu-ndraznesti sa te exprimi!) se tot inchide cu cinci minute mai devreme decit scrie in program. Asta n-ar fi asa de rau, daca s-ar intimpla doar din cind in cind, dar ei trag de tine sa te dea afara in fiecare sear, cind tu trebuie sa pui la loc toate colectiile alea de reviste stiintifice cu care lucrezi. Va uita complet de intirzierea ta.

N-o duce la curse ca sa te vada aruncind dintr-un foc trei sute de mii pe un pariu, pastreaza-ti povestioarele fara perdea pentru pauza de masa cu baietii de la munca si spune-i tot timpul cit de bine iti par ca nu e genul superficial. Asa si e, nu? Nu e nici genul sufocant. Fecioarele nu aluneca spre extreme. Ele pot foarte bine sa-si poarte singure de grija, dar nu au nevoie sa se comporte barbateste pentru asta.

Nu o coplesi scotindu-ti in evidenta farmecele fizice, nu o stringe in brate de sa-i rupi coastele in metrou si nici nu te grabi sa o saruti de noapte buna de la prima sau chiar de la a zecea intilnire. Asteapta si vei primi ceva mai bun. In general, nu face mare caz din relatia voastra. Misca-te incet, cu gratie si bun gust, sau vei ramine fara iubita ta din Fecioara. Probabil ca-i va placea la nebunie teatrul si chiar paradele. Pompa si costumatiile, emotia dramatica ti ofera o supapa pentru propriile ei emotii tinute strins sub control. In plus, e un critic exceptional. Intelectul ei inalt combinat cu gustul artistic ii ofera o percepiie extrem de ascutita. O Femeie din Fecioara va sti exact ce vor scrie criticii in recenzii inainte ca acestea sa apara. Iubeste piesele de teatru, concertele si cartile, dar le critica fara mila continutul. La fel de critica e si cu cravata, tunsoarea, vorbele si faptele tale. Pentru ea, a critica e la fel de firesc ca si a respira. E eterna perfectionista si fara ea, toti am fi cam neglijenti si delasatori. Insa, ai grija, nu o critica si tu! Asta e impotriva regulilor. Aici nu merge sa-i faci si tu ce-ti face ea. Gindirea ei limpede precum cristalul ii permite sa-si vada in taina rpopriile imperfectiuni la fel de clar cum le vede si pe ale tale si se judeca deseori cu multa asprime. De aceea considera ca nu e cazul sa o faci si tu. Despre ea se poate spune cu adevarat ca e cel mai aspru critic al propriei persoane.

Unul dintre lucrurile placute in relatia cu o femeie din Fecioara e faptul ca ea isi va bate capul cu toate, ingrijorindu-se pentru orice si facindu-i chiar placere. Te va tine pe linia dreapta fara sa-ti rapeasca masculinitatea, arta pe care femeile din alte semne ar face bine sa o deprinda de la ea.

Cit despre problema fidelitatii, s-ar putea sa auzi de vreo nativa care, din cine stie ce motive inimaginabile, s-a hotarit sa-si arunce pe fereastra virtutea, aruncindu-se intr-un virtej de aventuri, dar de obicei asta se intimpla din dorinta de a-si dovedi ceva si aceasta ratacire nu va dura prea mult. Fecioarele care se abat uneori pe drumul promiscuitatii sint destul de destepte ca sa-si ascunda scaparea si asemenea comportament este, oricum, o exceptie de la regulile lor. In mod normal, daca te iubeste cu adevarat, poti sa stai linistit chiar daca femeia ta ramine singura timp de o luna pe o insula pustie cu cel mai sexi barbat din lume. Dar doua luni? Pai, Fecioarele sint si ele oameni, stii? Nu sint computere. Au inimi mai calde decit cred cei din jur si emotii care pot fulgera de intensitate, chiar daca nu simt nevoia sa inchirieze un panou ca sa faca reclama acestui lucru. Latura emotionala a nativelor este controlata, dar nu inexistenta. Nu uita asta!

femeia acestei zodii e enervant de meticuloasa in chestiuni marunte, dar poate fi cea mai bun, generoasa si afectuoasa creatura din lume. Gindeste-te la perfectionismul ei ca la o virtute in loc de un defect. In lumea asta maturata de impulsivitate ce ne-am face fara mintea si privirea ascutita a Fecioarei? Chiar si in timp ce te scoate din sarite cu critcile ei, are ceva adorabil si de-a dreptul irezistibil. dar, desigur, ai descoperit asta deja, altfel nu te-ai barbieri de doua ori pe zi si nu te-ai duce in fiecare seara la biblioteca. Comportamentul ei linistit si ochii blinzi, limpezi, si-au facut treaba si te-au prins in mreje. Probabil ca ai aflat chiar si cit poate fi de amuzanta cind oamenii nu se iau de ea si ce spirit sclipitor zace in capsorul acela dragalas. E ciudat si fermecator, dar, in general, risul femeilor din Fecioara suna ca niste clopotei.

Ea nu-si face iluzii, asa ca nu incerca sa-i vinzi cine stie ce idei de doi lei. Pentru ea, adevarul e frumusete si frumusetea e adevar. Obisnuieste-te s-o vezi golind scrumirele din trei in trei secunde, fii bun cu pisoii adunati de ea de pe strazi si ea va accepta cu gratie feminina rolul de sotie supusa, care-ti aduce pipa si papucii. Isi va imparti viata numai cu un om in care are incredere, iar lucrurile marunte inseamna enorm pentru ea. In ciuda modestiei si timiditatii ei naturale, e destul de puternica pentru ca altii sa gaseasca sprijin in ea in momente grele. Curajul tacut si simtul responsabilitatii innascute la femeile din Fecioara actioneaza deseori ca un liant magic care tine la un loc o familie numeroasa. Probabil ca va fi o bucatareasa buna si nu te va otravi cu supa. Casa voastra va fi curata si placuta, iar castronelul de pe masut de cafea va fi plin cu mere in loc de bomboane de ciocolata, care strica dintii si nu sint bune pentru sanatate.

Probabil ca n-ai sa-ti vezi niciodata progeniturile alergind prin cartier cu luminari nesterse sub nas, minjite de dulceata pe fata si tenisi rupti. Nici n-ai sa-i gasesti pe cei mici cu degetele bagate in tutunul tau de pipa sau colorindu-ti documentele de serviciu. Fecioara ta ii va disciplina cu fermitate. Nativele au rareori mai mult de unul sau doi copii si nu par sa aiba neaparata nevoie sa fie mame pentru a se simti femei. Insa o data aparut copilul in viata unei astfel de femei, nu ii va neglija niciodata nevoile fizice, morale sau educationale. Poate ca nu-i va satisface la fel de usor nevoile emotionale, dar daca e sigura de dragostea ta pentru ea si se stie apreciata se va relaxa si va darui copiilor ei calda afectiune din belsug. Cei mici le gasesc deseori pe mamele din Fecioara incintator de amuzante si bune. Acestea sint ferme si incearca sa le induca obiceiuri sanatoase, dar au o blindete care face copilul sa se simta iubit si in siguranta.

Daca ai drept nevasta o Fecioara tipica, probabil ca vei veni de la serviciu si iti vei gasi casa mirosind a flori proaspete si piine rumenindu-se in cuptor. Ea iti va sterge de praf vechile visuri si le va face sa straluceasca din nou, nu-ti va imprumuta niciodata aparatul de ras si nici nu-ti va folosi periuta de dinti ca sa se dea cu rimel. te va ingriji ca un inger cind vei fi bolnav si nu te va pune in situatii jenante flirtind cu cel mai bun prieten al tau. Se va imbraca ingrijit si vei putea discuta u ea o groaza de subiecte, nu numai despre scutece si birfe de la coafor. Nu va face crize de gelozie sau de nervi si nici nu va arunca banii pe fereastra. Iti va pastra cu sfintenie secretele, te va ajuta sa-ti organizezi munca si probabil ca nu va face riduri cind va fi de virsta mijlocie. Spune drept, pentru toate astea nu merita sa-ti revizuiesti comportamentul si sa-ti ingrijesti unghiile? Ochii ei sint lacuri limpezi de iubire pura, iar cind zimbeste poate lumina o camera intreaga. Pastreaz-o! S-ar putea sa nu mai ai un asemenea noroc tot restul vietii.”

Cum sa recunosti un nativ din Fecioara

Fecioara e semnul virginitatii, dar acest simbolism nu trebuie luat la propriu. Desi multi nativi si native ramin toata viata necasatoriti, exista la fel de multi care se aseaza in final la casa lor. Poate ca n-o vor face dintr-o izbucnire pasionala, pentru ca mariajul nu este este o stare fireasca pentru cei din Fecioara, dar e surprinzator citi dintre ei reusesc sa se acomodeze spiritului de echipa al casniciei si sint aproape intotdeauna devotati familiei.

Casatorit sau nu, e destul de simplu sa depistezi un nativ din Fecioara in multime. in primul rind, nu va fi foarte zgomotos. Nu e o persoana tocmai gregara si va iesi in evidenta ca fiind un singuratic. Vezi tipul ala linistit si atragator din colt, cu un dictionar sub brat? Cel cu mintea precisa ca un ceasornic elvetian, cel care observa metodic si organizat fiecare ditaliu, cit de mic? Daca te uiti mai atent vei observa cum cintareste atent fiecare minut care trece. acel barbat e nascut in zodia Fecioarei. vezi fata aceea tacuta, cu ochi frumosi si blinzi, care asteapta autobuzul? Uita-te la manusile ei imaculat de albe, la atitudinea ei calma si rezervata. Ea va avea bani exacti pentru bilet gata pregatiti in mina. Nici prin cap nu i-ar trece sa ceara casieritei sa-i schimbe o bancnota de cincizeci de mii. Ea e o Fecioara.

Evenimentele sociale nu sint cel mai bun loc ca sa-i cauti pe acesti perfectionisti. Ai mai multe sanse sa-i gasesti la birou, lucrind dupa program, decit la vreo petrecere. Nu e usor pentru Fecioara sa se relaxeze suficient de mult ca sa se distreze in societate, pentru ca acesti nativi nu se simt in largul lor in multime. Uneori fac eforturi ca sa participe la petreceri si sa se integreze, dar simtul datoriei e prea intens ca sa le permita sa fie prea frivoli. Uneori, Fecioarele ii fac pe Capricorni sa para prin comparatie niste cheflii plini de voiosie si asta spune foarte multe. Rareori ai sa vezi acesti nativi facind baloane d sapun, sau construind castele d nisip. Fecioarele sint prea ocupate ca sa viseze cu ochii deschisi si seara sint prea obosite ca sa admire stelele.

Primul lucru pe care il vei observa la nativul tipic din Fecioara e impresia clara pe care o da ca e preocupat de rezolvarea unei probleme grave, sau ca e ingrijorat in sinea lui de ceva.Probabil ca asa si e. Pentru el ingrijorarea e ceva firesc. Aproape ca poti spune ca e un obicei de care se simte atasat si pentru care are o adevarata afectiune. E o chestie intangibila si greu de sesizat, dar zimbetul lui incintator pare sa ascunda intotdeauna cine stie ce mare problema.

Desi ascendentul si alte modificari din harta lui astrala pot provoca modificari in aspectul general, de obicei poti sa te uiti dupa o personaa cu trup subtire si ochi neobisnuit de frumosi. Ochii nativilor sint in general atit de uluitor de limpezi incit aproape ca-ti poti vedea reflexia in ei. in plus, stralucesc de inteligenta si limpezime a mintii. Chipul nativilor poarta o expresie de puritate si liniste, care pare sa nege existenta acelor griji secrete. Majoritatea celor nascuti in Fecioara sint extraordinar de atragatori, cu nasuri, urechi si guri delicate. Cu siguranta nu duc lipsa de gratie si farmec si uneori aceste calitati ii fac sa fie putin vanitosi. Nativii sint extrem de critici cind e vorba de prorpiile lor fotografii si ingrozitor de preocupati de felul in care arata, atit pe pelicula cit si in realitate. Daca esti atent, ii vei surprinde aranjindu-se in fata oglinzii cind cred ca nu-i vede nimeni. in general, se imbraca bine, meticulos, dar conservator.

Fecioara e de obicei mica de statura, nu ajunge la inaltimi peste medie, dar e musculoasa si are mult mai multa forta decit da impresia infatisarea ei fragila. Acesti oameni pot munci mult mai mult pe o perioada mult mai mare de timp decit orice alii nativi ai altor zodii, chiar si decit cei mai duri si mai masivi, cu conditia sa nu faca o cadere nervoasa pe parcurs. Desi pe dinafara par foarte capabili si calmi, anxietatile interioare ii macina, deranjindu-le procesele digestive si echilibrul emotional. Asumare ami multor sarcini decit pot duce fara a-si primejdui sanatatea si efortul inuman pe care-l fac pentru a le duce la indeplinire sint motivele pentru care mutlti nativi au nervii intinsi la maxim. insa ei sint facuti sa fie calmi si linistiti cind mecanismele lor complicate si delicate functioneaza perfect si nu sint tulburate de oboseala intelectuala.

Fecioarele sint de incredere si sincere, fara indoiala, dar sint capabile sa se prefaca a fi bolnave atunci cind nu vor sa mearga undeva sau sa faca ceva. in acele momente, talentul latent pentru actorie al celor nascuti sub semnul lui Mercur iese la iveala. Multi reusesc sa se convinga pe ei insisi ca sint bolnavi, insa aceste episoade sint de scurta durata, datorita mintii lor limpezi. Ei sint exacti si meticulosi in toate, de la felul in care se ingrijesc, pina la munca si iubire. Prietenul tau din Fecioara care arata mereu de parca tocmai a iesit din dus probail ca tocmai a facut asta. Mercurienii fac mai multe bai si dusuri decit patru oameni la un loc, au idei foarte clare in ce priveste sanatatea, nu au rabdare cu lenesii si nu-si prea fac iluzii in legatura cu viata si oamenii, nici macar atunci cind sint indragostiti. Barbat sau femeie, nativul din Fecioara nu e nicodata atit de orbit de dragoste incit sa nu vada defectele celui iubit sau problemele din relatia lor. El stie intotdeauna „pe ce picior danseaza”, ca sa spunem asa, desi nativul detesta limbajul argotic.

Desigur, nu trebuie sa ai impresia ca toti cei nascuti in aceasta zodie sint pretiosi si dogmatici. Multi nativi au un simt al umorului sclipitor si inteligent (daca le prinzi remarcile facute cu voce scazuta) si emana un farmec irezistibil. S-ar putea sa intilnesti o Fecioara atit de preocupata sa-si pastreze ordinea si organizarea in cele mai mici coltisoare ale mintii incit isi neglijeaza aspectul sau imprejurimile. Dar ai putina rabdare si, dupa ce va trece acea perioada, vei vedea acesta nativ culegind o scama de pe covor, aranjindu-si parul sau scuturind un fir de ata de pe haina.

Desi au foarte putine vise neralizabile, mercurienii arata deseori ca niste visatori adorabili, ca si cum ar fi invaluiti in exact acele curcubee in care mintea lor logica refuza sa creada.

Cind sint iritati de vulgaritate, prostie sau neglijenta, nativii pot deveni brusc nervosi, nesuferiti si rai de gura. Dar in majoritatea timpului sint oameni blinzi si placuti. Unele dintre cele mai bune asistente medicale sint nascute la inceputul lui septembrie, cele pline de compasiune eficienta si capabile ca un bisturiu bine minuit. Cind te doare capul prietenul tau mercurian e probabil cel care va da fuga la farmacie. Daca esti la el acasa, nu va trebui sa mearga prea departe, pentru ca va avea o mica faramcie chiar la el in apartament. Dulapiorul din baie e cu siguranta plin de medicamente pentru dureri de stomac, constipatie, probleme hepatice sau indigestie acida. Nu va lua nicodata un medicament decit daca stie exact fiecare ingredient din el si efectul acestuia, asa ca va fi un adevarat expert si-ti va spune care e cel mai bun remediu pentru durerea ta de cap, in functie de cauza ei. Nativii care calatoresc mult isi vor lua cu ei farmaciile portabile, probabil intr-o geanta separata, speciala petnru pilule si sticlute. Daca sint obisnuiti sa foloseasca o anume marca de sapun sau lotiune, probabil ca isi vor lua cu ei si aceste obiecte. Ar fi un dezastru sa ajunga intr-un orasel unde nu se gaseste ceea ce obisnuiesc ei sa foloseasca. Uneori, mercurianul isi ia cu el si apa de acasa. Nu ride! Stii ce efecte pot avea supra stomacului anumite corpuri straine din apa de baut cu care nu esti obisnuit? Fecioara iti va raspunde exact la aceasta intrebare. Cind acesti oameni isi formeaza un tabiet, pai isi formeaza un tabiet si o vacanta sau o delegatie nu consituie o scuza ca sa-si incalce aceste tabieturi. Daca e obisnuit sa-si tina sosetele in al doilea sertar din stinga al comodei, acolo si le va pune si in camera de hotel. Daca respectiva camera are o comoda cu doar un sertar la mijloc, asta il va da peste cap si chiar il va face, poate, sa isi lase sosetele in valiza, dar somnul lui nu va fi deloc linistit. in dimineata urmatoare, chelnerita de la restaurantul hotelului va afla rapid ca, atunci cind Fecioara vrea oua fierte trei minute nu va accepta sa fie fierte doar doua minute si patruzeci si nici de secunde. Cind spune ca vrea piine prajita nu inseamna ca o vrea arsa pe margini. Si nativul isi va baza cu sigurnata marimea bacsisului in functie de receptivitatea ei la aceste amanunte.

Un mercurian iti poate critica declaratiile, despicind firul in patru ca sa-ti aduca argumente contrare si scotindu-te din minti, dar cind esti la ananghie iti va sari repede in ajutor, punind ordine in lucruri, fara nici un alt motiv decit dorinta d a-ti fi de folos. Nu din orgoliu isi sufleca el minecile ca sa te ajute sa faci o treaba minutioasa, care trebuie sa fie gata cit mai repede. El face asta pentru ca nu poate suporta aminarile, neglijarea detaliilor, lucrul de mintuiala sau confuzia. S-ar putea sa se bage inainte sa-l rogi, fara sa vrea sa fie nepoliticos, ci doar pentru ca a transforma haosul in ordine este la el ceva instinctiv. E genul de invitat care va accepta cu placere sa ajute gazda sa faca curatenie dupa petrecere. Dar tot el e genul de oaspete care va observa imediat ca ai aranjat cu grija o revista pe masuta de cafea petnru a ascunde o pata sau ca pernele de pe canapea au menirea de a acoperi gaurile facute cu tigara.

Ca si nativul din Balanta, cel din Fecioara nu si-ar recunoaste in ruptul capului tipicurile si tabieturile. El pare sa fie la fel de orb la propriile defecte si slabiciuni pe cit e de iute in a observa orice detaliu din jurul lui. Dar adevarul e ca le observa, si inca atit de detaliat, ca la microscop, incit nu suporta sa le auda de la altcineva. incearca sa-i spui unei Fecioare tipice ca e prea critica, isi face prea multe griji, ca se agita prea mult, ca e tipicara si aproape ipohondra, si va nega totul imediat.

Intr-o camera plina de oameni, poti descoperi repede care e nascut in Fecioara. Nativul e incapabil sa stea prea mult timp intr-un loc. Dupa un timp, va deveni vizibil agitat si va incepe sa se plimbe de colo colo, sau sa se mute de pe un scaun pe altul ca la un joc de societate, timp in care chipul lui va pastra o expresie linistita, ca o masca, desi miscarile lui dau impresia ca a intirziat la o alta intilnire la care trebuie sa ajunga neaparat. Efectele negative produse de agitatia interioara a Fecioarei sint rareori vizibile, dar produc dezastre in sistemul sau digestiv. De aceea multi umbla la ei cu Ulcerotrat, sau Rennie, sau alte produse pentru stomac.

Pe acesti oameni nu-i vei vedea lafaindu-se in bani sau afectiune. Sint foarte prudenti in ambele domenii, daruindu-si dragostea constant si in tacere, manevrindu-si banii cu acelasi conservatorism. in mod ciudat, desi sint de dispusi sa faca servicii eficiente altora, nativilor le displace profund, aproape de nevroza, sa li se faca favoruri. Ei nu vor sa fie indatorati nimanui, pentru nimic. Si nu vor sa conteze pe nimeni altcineva pentru nimic. Aceasta adinc inradacinata frica de dependenta ii face pe multi nativi ca la virste inaintate sa traiasca foarte economic, ajungind sa fie considerati zgirciti. Dar acesta e cun cuvint prea dur. Cind au destule economii si nu au motive sa-si faca griji pentru viitor, mercurianul va cheltui bani ceva mai linistit, dar si atunci va avea grija sa obtina o calitate care sa echivaleze exact pretul platit, altfel isi cere banii inapoi.

Desi nu are nici o urma de compasiune pentru cersetori si lenesi, va fi intotdeauna generos cind un prieten are necazuri. Fecioara, care e aproape avara cind e vorba de nevoile ei personale, va face fermecatoare gesturi generoase, ajutindu-i financiar pe cei care considera ea ca merita cu adevarat, sau pe cei pe care ii place sau iubeste. Dar nu vei vedea niciodata un nativ aruncind banii pe fereastra, caci risipa e unul dintre lucrurile care il deranjeaza cel mai mult. El munceste din greu pentru ce are si extravagantele il socheaza intotdeauna. De obicei, va avea citeva replici usturatoare la adresa risipitorilor si a celor prea lenesi ca sa munceasca.

Exista un lucru care te va face sa nu-i mai consideri criticile chiar atit de taioase, si anume faptul ca e la fel de aspru cu el insusi pe cit e si cu tine. Pur si simplu nu se poate abtine sa nu vada toate defectele, caci a fost nascut ca sa observe si cea mai mica fisura a unei vaze. Nu va accepta intirzierile, caci pentru nativ asta e tot o risipa – de timp, iar pentru el timpul e materialul din care e facuta viata. Asa ca fii punctual daca vrei sa eviti dezaprobarea lui intepatoare.

E greu de inteles de ce uneori mercurienii sint considerati egoisti, caci de obicei ei gasesc mai multa satisfactie in a-i servi pe altii decit in a-si urma ambitiile proprii. Probabil ca eticheta de „egoist” vine din capacitatea nativului e a spune „nu” si a se tine de cuvint. El isi daruieste de buna voie timpul si energia, dar va refuza sa indeplineasca pretentii irationale. Cind cererile devin excesive, Fecioara se va opri si iti va spune foarte clar care ii sint obiectiile. Poate prea clar! Pe cit de tare ii place sa scoata in evidenta defectele altora, pe atit de mult uraste sa ii fie criticate prorpiile greseli. Cind un nativ din Fecioara comite o eroare, arata-i-o cu tact daca vrei sa-i pastrezi prietenia.

In ciuda farmaciei pe care o cara cu ei pretutindeni, mercurienii sint surprinzator de sanatosi, cu conditia sa nu se imbolnaveasca din cauza ca muncesc prea mult sau se ingrijoreaza prea mult pentru orice. isi ingrijesc bine corpurile si sint foarte atenti la ce maninca. Totusi, se pot plinge de probleme minore, cum ar fi: indigestie, dureri in zona intestinala, dureri de cap si probleme la laba piciorului. Cind au o raceala care le afecteaza cit de putin plaminii ar trebui sa se ingrijeasca temeinic, pentru ca sint predispusi la boli indelungate daca planetele lor individuale se afla in conflict in harta natala. Pot avea dureri de sold, de brate, de umeri, de spate, artrita, guta, reumatism si uneori chiar un ficat lenes. Dar preocuparea Fecioarei fata de propria sanatate va preveni de obicei majoritatea bolilor grave. Multi dintre ei sint vegetarieni. Daca nu, poti sa fii siguri ca stiu exact ce trebuie sa manince si cum trebuie preparat fiecare fel. Din cind in cind vei da peste un nativ obsedat de microbi, care isi pune manusi de cauciuc ca sa amestece carnea pentru chiftele sau isi fierbe periuta de dinti in fiecare seara, dar acestea sint extreme. Totusi, chiar si Fecioara obisnuita isi va spala cu atentie miinile inainte de orice masa.

Mercurienilor le plac pisicile, pasarile si creaturile mici, neajutorate. Le mai place adevarul, punctualitatea, economia, prudenta si selectivitatea discreta. Urasc sentimentalismul siropos, mizeria, vulgaritatea, neglijenta si lenevia. Firea lor este extrem de practica si nu-si vor face niciodata vise desarte. Odata ce invata sa stapineasca detaliile complicate ale vietii, acesti nativi isi pot modela propriul destin cu mai multa siguranta decit oricare alt semn al zodiacului.

Jadul verde si platina ii aduc noroc. Culorile lui favorite sint griul, bejul, bleumarinul, toate nunatele de verde si albul impecabil. Sub comportamentul lui grav se ascunde aura fascinanta a Fecioarei, simbolul puritatii gindului si claritatii mintii.”

Anunțuri

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s